keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Koulussa ja muualla

2 viikon oleskelun jälkeen Kasetsartin eräs kansainvälinen järjestö IUP (International Undergraduate Program) päätti järjestää meille vaihtareille "tuutorit" eli paikallisesti 'kaverit' (Buddies). Heidän tarkoituksenaan on opettaa ja auttaa meitä paikallisen kulttuurin kanssa, sekä tiukan paikan tullen he voivat tulkata, joko puhelimen välityksellä tai sitten ihan paikan päällä, tätä Thaimaan ihanaa kieltä. Täällä tuutoroinnista ei saa opintopisteitä eikä rahallista korvausta, mutta vapaaehtoisiksi ryhtyneet saavat jonkinlaisen merkinnän englannin kielen harjoittelusta omaan tutkintotodistukseensa.

Tänään alkoi huomata ensioireita suomalaisen/eurooppalaisen ruoan kaipuusta. Paikallinen ruoka koostuu tavalla tai toisella nuudeleista tai riisistä ja lisänä yleensä nautaa, kanaa tai possua eritavalla maustettuina ja valmistettuina. Ruoka on maukasta ja halpaa, mutta välillä erittäin voimakkaasti maustettua. Katuravintoloiden annosten hinnat vaihtelevat vähän euron molemmin puolin, mutta jos haluaa mennä ihan paikalliseen ravintolaan niin 3 ihmistä selviää parhaimmillaan alle 10 eurolla. Jos haluaa jotain muuta kuin paikallista ruokaa tai paikallisia tuotteita, niin hinta nousee huomattavasti korkeammaksi.

Päätimme lähteä reissuun pitkän viikonlopun johdosta Koh Samedin saarelle. Luentomme loppuvat keskiviikkoisin, joten päätimme lähteä matkaan torstaiaamuna. Otimme taksin lähimmälle Skytrain asemalle, joka sijaitsee n. 2-3km päässä asunnoltamme. Taksilla matkustaminen on suhteellisen halpaa, sillä aloitusmaksu on n. 1€ ja 3km matka maksaa n. 1,5-2€, mutta takaisin matkaan. Lähin skytrain asemamme on Mo Chit josta matkasimme lähes koko matkan Ekkemain asemalle. Ekkemaissa sijaitsee eräs Bangkokin bussiasemista, joista ko. aseman liikennöinti oli halvin ja fiksuin vaihtoehto meille. Bussiasemalta ostimme liput vaivattomasti Ban Phenin bussiin ja määränpäästä lähtevään lauttaan. Bussi- ja lauttamatkat edestakaisin maksoivat yhteensä 400 bahtia per henkilö eli n. 10 euroa. Saarella olimme 4 tuntia myöhemmin ja aloitimme asumusten etsinnän. Pienen kävelylenkin jälkeen löysimme oivalliset bungalowit tarpeisiimme ja hinta oli 800 bahtia yöltä. Bungalowissa oli kylläkin vain yksi leveä sänky, mutta Ville oli päättänyt jo ennen matkaa nukkua ulkona riippumatossaan, joten mahduimme Karlin kanssa suhteellisen hyvin samaan sänkyyn. Ravintoloita on todella paljon, mutta hinnat ja menut ovat yleensä samat joka paikassa...

Niko, Karli ja Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti